National Flag (Tricolour) 🇮🇳

 Quiz 01: National Flag (Tricolour) 🇮🇳

  1. What are the three colors of the Indian national flag?
    Ans: Saffron, White, and Green

  2. What does the Saffron color in the flag signify?
    Ans: Courage and Sacrifice

  3. What does the White color in the flag stand for?
    Ans: Peace and Truth

  4. What does the Green color represent?
    Ans: Faith and Chivalry

  5. What is the symbol at the center of the Indian flag?
    Ans: Ashoka Chakra

  6. How many spokes are there in the Ashoka Chakra?
    Ans: 24

  7. Who designed the Indian national flag?
    Ans: Pingali Venkayya

  8. When was the national flag adopted?
    Ans: 22 July 1947

  9. What is the ratio of the Indian flag’s length to breadth?
    Ans: 3:2

  10. Where is the largest Indian flag hoisted permanently?
    Ans: Attari-Wagah Border, Punjab



Post a Comment

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Contact Form