Quiz 02: Commonwealth Games 🏅

 Quiz 02: Commonwealth Games 🏅

  1. How often are the Commonwealth Games held?
    Ans: Every 4 years

  2. Which year did India first participate in the Commonwealth Games?
    Ans: 1934

  3. Which city hosted the 2010 Commonwealth Games in India?
    Ans: New Delhi

  4. What sport has India won the most medals in at the Commonwealth Games?
    Ans: Shooting

  5. Which Indian female athlete won gold in badminton in CWG 2018?
    Ans: Saina Nehwal

  6. How many countries are members of the Commonwealth?
    Ans: 56

  7. What is the motto of the Commonwealth Games?
    Ans: Humanity, Equality, Destiny

  8. Which animal was the mascot of CWG 2010?
    Ans: Shera (a tiger)

  9. Which Indian male wrestler won gold at CWG 2022?
    Ans: Bajrang Punia

  10. Which country has won the highest number of medals in CWG history?
    Ans: Australia



Post a Comment

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Contact Form