Quiz 03: Folk and Classical Dances of India 💃

 Quiz 03: Folk and Classical Dances of India 💃

  1. Bharatanatyam is a classical dance form of which Indian state?
    Ans: Tamil Nadu

  2. Kathak is associated with which regions of India?
    Ans: North India

  3. Which folk dance is famous in Punjab?
    Ans: Bhangra

  4. Garba is a traditional dance of which state?
    Ans: Gujarat

  5. Odissi is a classical dance from which Indian state?
    Ans: Odisha

  6. Which classical dance form is popular in Kerala?
    Ans: Kathakali

  7. Lavani is a folk dance of which state?
    Ans: Maharashtra

  8. What is the main feature of Manipuri dance?
    Ans: Graceful movements and themes of Lord Krishna

  9. Which dance is performed by women of Rajasthan with pots on their heads?
    Ans: Ghoomar

  10. Sattriya dance originated in which state?
    Ans: Assam


Post a Comment

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Contact Form