Quiz 06: Monuments in India 🏛️

 Quiz 06: Monuments in India 🏛️

  1. Where is the Taj Mahal located?
    Ans: Agra

  2. Who built the Qutub Minar?
    Ans: Qutb-ud-din Aibak

  3. Which city is famous for Charminar?
    Ans: Hyderabad

  4. In which state is the Sun Temple of Konark located?
    Ans: Odisha

  5. What is the name of the monument in Delhi built in memory of soldiers?
    Ans: India Gate

  6. Who built the Red Fort?
    Ans: Shah Jahan

  7. Where is Gateway of India situated?
    Ans: Mumbai

  8. What is the famous fort in Rajasthan called?
    Ans: Amer Fort

  9. In which city is Victoria Memorial located?
    Ans: Kolkata

  10. Which monument is a UNESCO World Heritage Site and known for erotic sculptures?
    Ans: Khajuraho Temples



Post a Comment

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Contact Form